Coaching Den Haag

 

(C) tegenslagen zoals verliezen, zodat u de vruchten ervan inziet (ook al begrijpt u ze in het begin niet!)

Vele jaren geleden interviewde ik de Stanford coach van het football team en hij deed iets heel interessants en misschien onverwachts. In plaats van te praten over het record van het team op het veld of wat Coach Dennis L counter kon doen om het team te helpen plus hoe goed ze speelden enzovoort; stelde hij de speler de volgende ‘No-Nonsense vraag’ en ik denk dat je waarschijnlijk wel eens van deze vraag hebt gehoord; “Is dat de manier waarop je het wilt doen?”

Nou, het is dat simpele “nee” en dat “nu is het jouw beurt”. Hier is waarom. Als je een verandering in je leven wilt aanbrengen of in de manier waarop je je werk of je bedrijf uitvoert, zou je dat dan niet willen doen op de manier waarop je dat kunt? Met andere woorden, je moet vrije wil zien als ‘je hebt controle over wat je doet, maar om verder te gaan moet je nog steeds een vrije wil hebben en die is aan jou om te volgen tot een andere keer’.

Dit gezegd zijnde, nodig ik je uit om er met je vrienden over te praten. Wat is coaching? Wat is werken? Is het moeilijker dan anderen, ben ik een presteerder of is mijn leven een aaneenschakeling van zorgen? Waarom gebeuren ze? Wanneer is een goed moment om te stoppen? Hoe ervaar ik zelfvertrouwen? Wat is het dat voor mij het belangrijkst is? Wat levert het me op om gecoacht of begeleid te worden? Wie is het die ik ken die mij kan helpen? Wat zijn mijn twijfels? Waar haal je een gevoel van macht of autoriteit vandaan? Vraag jezelf nu af en wees ook hier even brutaal eerlijk tegen jezelf, dit is de echte vraag, nietwaar?

Zoals ik al zei, je kunt je de luxe van uitstel niet veroorloven. Vlak voordat u de eindafrekening maakt voor uw eerste keer in het openbaar, zou u uzelf op zijn minst een eerlijke 7 – 10 moeten geven, maar het feit is dat de meeste mensen zichzelf een gemiddelde van 5 – 5 – 5 geven en dan gewoon de schouders eronder zetten. Ik nodig je uit om pen en papier te pakken, toegewijd aan het beschermen van je ‘gevoelens’, en er dan voor te gaan in de mate waarin je voelt dat dat je recht is en je actie. Dus, als je zover bent gekomen en hebt geleerd te accepteren dat je tegelijkertijd verandert, een soort tussenniveau misschien. En je moet soms of soms niet alles kunnen doen wat je wilt om het te laten gebeuren, begrijp alsjeblieft wat ik bedoel. Dagelijks op uw site, adviseer ik twee oefeningen per week, zodat u weet dat u ‘het kunt’.

Lees meer:

life coach den haag

wandelcoaching den haag

Aanbevolen artikelen