Burnout Rotterdam

 

Hoe ontstaat een burn-out? Het gebeurt door je overweldigende werkdruk, gebrek aan arbeidsvreugde, en/of meerdere stressoren in je leven. Je gaat te snel in je pogingen om alles gedaan te krijgen. Informatie-overbelasting maakt je kwetsbaar voor burnout

Wat zijn tekenen van burn-out?

* je hulpeloos, hulpeloos en verloren voelen* je uitgeput voelen* je hulpeloos, hulpeloos en ongelukkig voelen* je gefrustreerd voelen en niet in staat zijn om dingen te laten gebeuren* het gevoel hebben dat je leven niet onder controle of vervuld is

Wat zijn de symptomen van burn-out?

* zich overweldigd, uitgeput en moe voelen* zich verslaafd, moe en geagiteerd voelen* zich onzeker, rusteloos en verveeld voelen* zich ongelukkig en angstig voelen* zich op het randje en nerveus voelen* zich leeggezogen voelen, gebrek aan positieve energie hebben* zich prikkelbaar en humeurig voelen

Burn-out is een normaal onderdeel van het leven, maar het wordt een probleem als het leidt tot lijden, lichamelijke ziekte, en het gevoel alsof er geen uitweg is uit je uitdagingen. Burnout is eigenlijk de manier van je lichaam om je te vertellen dat je het rustiger aan moet doen en moet rusten, dus als je deze symptomen hebt, ben je ge-faseerd.

Je hebt te veel te doen! Als je doelen, verwachtingen, activiteiten, eisen en mensen hebt om mee om te gaan, kan je leven zo druk lijken als een raceauto. Er is te veel van het goede voor je tijd en energie. Meestal zijn we met te veel bezig, te snel, voor ons eigen bestwil. Onze energie raakt uitgeput en we voelen ons overweldigd door wat er overblijft.

Wat gebeurt er nu?

Burn-out heeft invloed op je gezondheid. Je begint je uitgeput te voelen en worstelt voortdurend om in je basisbehoeften te voorzien, die vaak worden vergeten. Je voelt je overweldigd en gefrustreerd. Je kunt gaan denken dat je niet kunt doen of hebben wat je wilt doen of je bent gefrustreerd over jezelf. Als je je gecombineerd voelt met ZO VEEL, ZO WEINIG!!! Het is mogelijk dat je het gevoel hebt dat je niet genoeg tijd of middelen hebt, of dat je niet alles gedaan lijkt te kunnen krijgen. Je focus ligt op alles wat je moet bereiken met nauwelijks rust of plezier. Je voelt je uitgeput, of erger.

Wanneer u zich zo voelt, kunt u zich niet in staat voelen om met de situatie om te gaan. U bent niet in staat om effectief keuzes te maken, helder na te denken, of zelfs uw geld te beheren. U voelt zich leeggezogen, of helemaal leeggezogen.

De remedie voor burn-out zal uw waargenomen stressniveaus verminderen en uw gezondheid drastisch verbeteren in een zeer korte tijd. Het is essentieel dat je leert hoe je je kunt opladen zodat je je gezond en positief blijft voelen. U zult uw vermogen om met stress om te gaan vergroten en deze energie ten positieve veranderen. Volg deze richtlijnen en vind uw weg uit de burnout.

Respecteer uw tijd en leven. Elke dag is een geschenk voor u. Neem zoveel tijd als je nodig hebt, het telt allemaal op en je zult snel klaar zijn om je leven opnieuw in te richten, inclusief je carrière en relaties. Laat u niet dwingen tot iets wat u niet wilt doen. Echt, respecteer uw tijd… het is tenslotte uw tijd.

Lees meer:

Vitaliteitsprogramma

Vitale werknemers

Aanbevolen artikelen