Life coach Rotterdam

 

Een mens kan baat hebben bij een levenscoach. De kwaliteiten van een goede levenscoach zijn eerlijkheid en integriteit. Een life coach moet nooit proberen een ander te onderwijzen of te overtuigen om zijn/haar manieren te veranderen. Dat moet iedere persoon voor zichzelf doen. Maar een goede life coach kan wel het beste in een ander naar boven halen door zijn/haar eigen capaciteiten te vergroten.

Iemand die duidelijk de balans kan opmaken en zijn eigen leven kan beoordelen, kan een goede levenscoach zijn. Iemand die weet waar hij naartoe gaat en hoe hij daar moet komen, kan een goede coach zijn. Als je het moeilijk hebt in het leven, wend je dan tot een levenscoach, maar sta niet toe dat die persoon je therapeut wordt.

Wat is een levenscoach? Dit is de zin om te onthouden. Coaches moeten hun cliënten aanmoedigen om zichzelf te verbeteren. Maar ze kunnen niet hun eigen wil opleggen aan anderen. Coaches moeten hun aandacht op hun cliënt gericht houden en hem advies geven. Hun tijd met de cliënt moet in het teken staan van de cliënt. De cliënt is de persoon die klaar, bereid en in staat is om geheeld, vertrouwd en geïmplanteerd te worden. Life coaches zouden zich moeten richten op de verlangens, overtuigingen en doelen van de cliënt.

Misschien heeft een levenscoach moeilijke tijden doorgemaakt. Als dat zo is, moet een goede coach de tijd nemen om met die persoon te praten om hem/haar te begeleiden. Luister naar de innerlijke stem die een persoon heeft en handel ernaar. Een persoon die in harmonie is met zijn/haar behoeften zal in staat zijn om te begrijpen waar hij/zij naar toe gaat en wat hij/zij moet doen om daar te komen. Een levenscoach moet weten hoe hij iemand kan aanmoedigen om zijn eigen creativiteit en kracht te gebruiken om zijn problemen en zijn angst onder ogen te zien. Iedereen heeft ten minste één angst. Een doeltreffende levenscoach zal helpen om van die persoon te weten te komen wat zijn/haar angst werkelijk is. Soms is de angst heel feitelijk en heel reëel, sommige mensen zijn zelfs bang om het onder ogen te zien.

Wat is een coach opleiding? Een goede coach opleiding richt zich op manieren om persoonlijke gebieden aan te pakken. Een goede coachopleiding richt zich op onderwerpen als communicatie, loopbaancoaching, loopbaangroei, enzovoort. Ze helpen de cliënt stap voor stap om op een andere manier te denken en te handelen en stellen technieken voor om te veranderen. Daarom zijn er coaches die gespecialiseerd zijn in geen of enkele onderwerpen.

Lees meer:

NLP coach Rotterdam

Kambo Rotterdam

Aanbevolen artikelen