Prikkelbare darm syndroom Utrecht

 

Wat zijn de symptomen van het prikkelbare darm syndroom? Het kan zijn dat u gespecialiseerde medische zorg moet zoeken om de symptomen van het prikkelbare darm syndroom te verlichten. Het is duidelijk dat de symptomen moeten worden verlicht om schade aan de dikke darm en diarree te voorkomen, die beide de druk op de darm verhogen.

Symptomen van het prikkelbare darm syndroom zijn gevarieerd. Ze zijn abdominaal en, kunnen constipatie, diarree, of beide omvatten. Andere symptomen kunnen hoofdpijn, migraine, duizeligheid of concentratiestoornissen zijn. Niet iedereen heeft al deze symptomen helaas.

Oorzaken van prikkelbare darm syndroom:

Veel mensen vermijden onaangenaam voedsel, zoals voedsel dat vet of gehydrogeneerde olie bevat en eten in plaats daarvan meer vers fruit en groenten. Andere voedingsmiddelen die de symptomen ernstig verergeren zijn zuivelproducten, koffie, kunstmatige smaakstoffen, alcohol en zoetigheden.

De typische oorzaak is een onevenwichtige hormoonhuishouding. Dit is het gevolg van te veel of te weinig van een bepaald hormoon, zoals epinefrine of norepinefrine. Heel vaak is dit een onevenwicht in de darmbacteriën, maar er is niet altijd een goed evenwicht.

Andere oorzaken zijn rook, of alcohol, of sommige medicijnen. Een tijdelijke oplossing is een maagzuurremmer, maar men moet een dokter raadplegen als men die vaak neemt. Een opgeblazen gevoel of indigestie moeten ook worden aangepakt, want ze zijn niet aangenaam. Een normale stoelgang zou slechts om de twee of drie uur mogen plaatsvinden. Het is raadzaam om alleen naar het toilet te gaan als men zin heeft in een stoelgang, en niet vaker dan dat.

Symptomen van een prikkelbare darm:

Regelmatige losse of waterige ontlasting is het meest kenmerkende symptoom. Andere symptomen zijn buikpijn, krampen of winderigheid.

Diagnose en behandeling van Prikkelbare Darm Syndroom:

Een lichamelijk onderzoek of een biopsie van weefsel zal worden gedaan om andere ziekten zoals darmkanker uit te sluiten. Zodra deze andere ziekten zijn uitgesloten, zal de diagnose prikkelbare darm syndroom worden gesteld.

De behandeling zal aanvankelijk een verandering van dieet omvatten. De eliminatie van alle voedingsmiddelen die moeten worden vermeden zal op een tijdelijke basis beginnen, en omvat gegeten vezels. geïntroduceerde pasta en brood; en voedingsmiddelen die zijn gemaakt met tarwe, haver, gierst, rogge, gerst, en gebakken goederen. Deze voedingsmiddelen zullen een tijdje uit zijn, dus kunnen geleidelijk worden ingevoerd. Later kan met een volledige dieetverandering worden begonnen.

Een recept suggereert dat het gebruik van een stoelverzachter nuttig is gedurende de drie maanden of zo die nodig zijn om de symptomen onder controle te krijgen. Maar resultaten zijn niet gegarandeerd, omdat vaak voedingsmiddelen worden overgeslagen, en wanneer de ingrediënten niet precies worden gemengd, kan de ontlasting toch nog los zijn. Bijwerkingen op korte termijn zijn meestal hoofdpijn en vermoeidheid, en soms lage of hoge bloeddruk.

De ervaring gaat verder als de symptomen van prikkelbare stoelgang worden aangepakt. Soms worden stimulerende middelen gegeven, zoals een antralgie voor de ontlasting Selectieve serotonine heropname remmers, (SSRI’s). Maar resultaten zijn niet gegarandeerd, en sommige SSRI’s zijn in verband gebracht met problemen van beven en nervositeit.

Preventieve screening kan ook worden gedaan, en dit omvat het gebruik van laxeermiddelen om constipatie te voorkomen, en het gebruik van voedingsvezels om het aantal geabsorbeerde calorieën te verminderen.

Sommige specialisten zijn van mening dat de gehele microflora van de darm, of de dikke darm, in evenwicht moet worden gehouden om gezond te zijn. Men gelooft dat deze de “sifier” van het lichaam is, en dat afwijkingen daarin in verband worden gebracht met problemen in het lichaam. Dit wordt ondersteund door de onjuiste opvatting dat stoornissen van de dikke darm constipatie veroorzaken.

Lees meer:

Burn out Houten

Psychotherapeut Houten

Hypnotherapie Utrecht

Aanbevolen artikelen