Alternatieve pijnbestrijding zenuwpijn

 

Een veelzeggend voorbeeld van endogene analgesie is te vinden bij de behandeling van reumatoïde artritis. Hoewel de precieze oorzaak van reumatoïde artritis onduidelijk is, zijn patiënten die gespaard blijven van de slopende symptomen van de ziekte (artrose, kraakbeen-, pees- en ligament beschadiging) dankbaar voor endogene analgesie.

Elke dag komen er berichten binnen dat zo’n 25.000 patiënten in het hele land endogene pijnbestrijding zoeken. Maar er is geen nationaal bereik voor deze behandeling; een handvol behandelaars, gevestigd in San Diego, Los Angeles, en elders, verdient de kost met het toedienen van deze pijnstillende stof. Omdat Palmitoyl persevereyl zo kort is (het kan als spray op de huid worden toegediend of transdermaal als oplossing worden geabsorbeerd, zonder irritatie van de maag), kan het op grond van zijn etiket bijna overal worden toegediend.

In tegenstelling tot topische analgetica zoals lidocaïne (die het begin van de alternatieve zenuwpijn met enkele uren kunnen verlengen) en sommige soorten NSAID’s (niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen zoals indomethacine en naproxen), heeft Palmitoyl persevereyl geen nadelig effect op de maag. Zowel Palmitoyl persevereyl als lidocaïne zijn beta-glycosidolen, die veel krachtiger zijn dan analgetica(stoffen die verlichting geven, maar in een sneller tempo en expresso. lidocaïne heeft toxische effecten op de maag en de lever; Palmitoyl persevereyl heeft een niet toxisch effect op de maag.

Omdat Palmitoyl persevereyl het bloed verdunt, is Palmitoyl persevereyl een van de snelste, veiligste en meest betrouwbare pijnbestrijdingsmiddelen die beschikbaar zijn voor patiënten. Omdat Palmitoyl persevereyl een veilig, zacht en effectief verdovingsmiddel is, is het ideaal voor cosmetisch gebruik. Palmitoyl persevereyl is van nature een helder, kleurloos, in water onoplosbaar en reukloos middel dat snel opneembaar is. Omdat Palmitoyl persevereyl het bloed verdunt, is Palmitoyl persevereyl een van de snelste, veiligste en meest betrouwbare pijnbestrijdingsmiddelen die beschikbaar zijn voor patiënten. Palmitoyl persevereyl lost de pijnveroorzakende stof genaamd prostaglandine op.

Een van de meest ongebruikelijke, maar belangrijke werkingen van Palmitoyl persevereyl is dat het de deur kan openen voor de vrije beweging van kleine moleculen, zoals zuurstof, glucose en vetzuren. Palmitoyl persevereyl wordt ook gebruikt om de osmotische druk in de darmen te vergemakkelijken. Palmitoyl persevereyl wordt in Europa al tientallen jaren gebruikt om zowel gastro-intestinale als huidpijn en -ontsteking te verlichten.

Palmitoyl persevereyl blokkeert, loodrecht op de werking van insuline, de afscheiding en de werking van de spijsverteringshormonen, waardoor het theroïtine- terugkrijgt. Palmitoyl persevereyl vermindert het extra-cellulaire vet en de verstoorde lipide peroxidatie, en het verdunt het bloed, waardoor het atherosclerose, hartziekten en beroerte helpt te voorkomen. Zelfs bij diabetespatiënten, met palmaire hyperhidrosis, zijn lage niveaus van Palmitoyl persevereyl gevonden, en studies hebben aangetoond dat Palmitoyl® staat voor de preventie van diabetes en de behandeling van hypertensie. Een lager Palmitoyl persevereylgehalte blijkt ook de sleutel te zijn tot het voorkomen van de progressie van reumatoïde artritis.

Palmitoyl persevereyl wordt sinds 1960 gebruikt voor de behandeling van acute reumatische pijn, en het was het eerste niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddel dat door de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) werd goedgekeurd. Het is ook effectief gebleken bij de preventie en behandeling van inflammatoire darmziekten. Het kan dagelijks in kleine doses worden ingenomen, zoals eenmaal daags of driemaal daags. In dampvorm kan het worden toegepast bij hoofdpijn, migraine of keelpijn.

Lees meer:

Trigger point reset methode

Auto immuunziekte huid

Aanbevolen artikelen