Coach persoonlijke ontwikkeling

 

Coaching richt zich in het algemeen op de vijf hoofdgebieden van persoonlijke ontwikkeling. De term “coaching” wordt gebruikt om te verwijzen naar die soorten praktijken waarbij een persoon samenwerkt met een trainer of counselor, om nieuwe perspectieven en taken aan te reiken. Coaching verschilt van counseling in die zin dat de persoonlijke coach hoofdzakelijk één taak vervult: de coach neemt de huidige situatie van een persoon en bekijkt die vanuit een extern perspectief. Het is het verschil tussen oefening (de coach vertelt u in feite de oefeningen te doen) en oefening (de coach helpt u de oefeningen daadwerkelijk te doen).

Dus, hoe helpt “coaching” je bij het ontwikkelen van individualiteit, verandering, persoonlijke verandering, persoonlijke groei? Als we ons bewust zijn van de basisprincipes van persoonlijke coaching, is er een oneindige uitbreiding van mogelijkheden voor groei en ontwikkeling. Het is mogelijk om uit te blinken in alles onder de zon bijvoorbeeld. In wezen is het een proces van jezelf ontwikkelen en mindfulness cultiveren.

Dus als je je gekozen carrière of doel hebt, of al de levensstijl hebt waarvan je wilt genieten, kan het leven leuk zijn. Daar is niets mis mee. Maar als je nog steeds niet van je carrière of je leven geniet, zijn je keuzes niet in overeenstemming met je diepere zelf of is er iets wat je moet doen om de veranderingen aan de binnenkant te maken. Met individuele coaching gaan we verder dan de oppervlakte en vinden we de oorzaken van onze levensproblemen. Het is geen top-down, doordacht plan om verandering tot stand te brengen, maar eerder een interactie en een voortdurende relatie die je verlangens en zelfbewustzijn de kans geeft zich te openbaren. Dit is waarom persoonlijke ontwikkeling en coaching zo gemakkelijk in je leven kunnen worden geïntegreerd. Ze helpen je om de antwoorden te vinden

Dus wat is de waarheid en hoe helpt coaching je ontwikkelen? De waarheid is datgene wat je nodig hebt om te kunnen zijn wie je in de kern van je wezen moet zijn.

De meeste mensen die ik ken en met wie ik spreek zijn op zoek naar stappen om hun verlangens te verduidelijken en te versnellen en de innerlijke stem die hen vertelt dat er iets anders mogelijk is tot zwijgen te brengen. De taal is anders, ze komt uit je hart, niet uit je hoofd, maar het emotionele zelf kan niet opgeven wat het ook nodig heeft, dus zoekt het een nieuwe manier om de obstakels van het leven te zien en waar te nemen. Waarom is dit belangrijk? Omdat, zoals Lakersachment Cornyn Freemented zo goed heeft geïllustreerd, op deze manier leven ons voorbeelden van de plank geeft, zodat we onze nieuwe verwachtingen en overtuigingen kunnen “uitproberen”.

Het komt er dus op aan te erkennen dat coaching noch een alternatief is voor persoonlijke groei, noch er een vervanging van is. Coaching is een persoonlijk proces om het zelf te betrekken vanuit een geaarde, oprechte plaats van diepe waarheid. U identificeert regelmatig uw persoonlijke sterke punten en leert nieuwe benaderingen om uw prestaties te verbeteren in de taken die u kiest.

Lees meer:

Creatief coach 

Sieraden met betekenis

Aanbevolen artikelen