Eerste hapjes baby

Als je aan babyvoeding denkt, denk je waarschijnlijk aan een spendlampertje dat bij het gezin op schoot zit en vrolijk zit te snoepen. Onze babyvoeding is echter anders. Het is speciaal samengesteld om een aangename, gezonde en plezierige ervaring te zijn voor zowel moeder als kind.

Onze focus ligt op, “Hoe kunnen we dit bezoek plezierig maken?”

Het is vooral in de eerste zes maanden na de geboorte een probleem om de kleintjes voldoende groenten en fruit te laten eten. Ondanks de beste wil en inspanningen van pasgeborenen, verdragen sommige baby’s melk niet goed. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen door fruit in de voeding te introduceren. U kunt elke dag fruitklieren laten openstaan om uw baby te voeden. Dit zal het probleem op natuurlijke wijze oplossen en voorkomen dat de kleintjes ziek worden.

Andere typische irritaties die we zien zijn het maagdarmkanaal. Het spijsverteringskanaal van de baby is normaal gesproken erg zacht en binnen korte tijd strekt de tong van een moeder zich uit. In dit stadium is er veel druk van de buik en kan de baby zich niet meer draaien en vasthouden. Dit wordt tongdruk genoemd omdat de tong van de baby omhoog staat en in een hoek van 90 graden wijst. Dames hebben gemeld dat dit pijn veroorzaakt en dat ze preventieve middelen moeten nemen om het te verlichten. Ook is gemeld dat sommige pijnstillers de tong van een zuigeling niet effectief vrijmaken van de pijn.

Zuigelingen hebben, net als kinderen, een gevoelig spijsverteringskanaal. Ze zijn immers nog in de groei en voelen de textuur en de druk van de tong en de omgeving rond de tong het meest aan dan andere mensen. Hierdoor kan het aanvoelen als een ware worsteling om voedsel langs de tandjes van de baby te krijgen. Vaak concluderen ouders dan dat de baby niet genoeg voeding binnenkrijgt. Om dit te omzeilen moet de voeding van de baby worden verhoogd. Er zijn verschillende hoeveelheden die deskundigen aanbevelen. Na zes maanden zou zijn dieet voor minstens tweederde uit vaste voeding moeten bestaan. Het probleem is dat wanneer deze aanbevelingen worden gedaan, de zuigeling sterk daalt. Vaker voeden is geen oplossing. Het beste wat men kan doen om dit niveau van activiteit te handhaven is het dieet van het kind te veranderen. Soms kan het probleem worden opgelost door vaker kleine porties te eten en zal de baby met minder pijn blijven eten.

Welnu, om een lang verhaal kort te maken, de Consumentencommissie adviseert dat de optimale periode om te spenen vier maanden is. Het kan voorbarig zijn om vóór twee maanden te spenen. Consumenten met welke medische aandoening dan ook moeten echter altijd medisch advies inwinnen voordat zij stoppen of beginnen met medicijnen, voedingssupplementen of voorgeschreven geneesmiddelen.

Door margarine vervang je boter door margarine.

Overigens wordt u aangeraden de tandjes van uw baby te wassen na het eten. Dit is echt belangrijk vanwege de giftige stoffen die in de mond achterblijven.

Door uw zuigeling biologisch fruit te geven, krijgt hij alle essentiële elementen uit dit soort voeding binnen zonder het risico dat hij giftige stoffen binnenkrijgt.

Het is niet nodig water te drinken bij uw formule van biologisch fruit, anders vermindert u het vitaminegehalte.

Er zijn verschillende merken biologische babyvoeding met verschillende gehaltes aan voedingsstoffen.

Er zijn grote verschillen wat betreft de chemische inhoud van elk type.

Chemische toevoegingen zijn wat je wilt vermijden. Deze omvatten, jodide, fluoride, additieven, conserveringsmiddel en kunstmatige kleurstoffen.

De meeste biologische babyvoeding bevat kunstmatige kleurstoffen en dit kan een goede keuze zijn voor uw baby’s.

We geven u een paar voorbeelden.

Sommige van de biologische babyvoeding kan zijn;

100% plantaardige omelet van Romaine, bevat veel vezels en 2g vet.

Uit de wetten van het graafschap Philadelphia, is een recept voor bevlekte zuigelingenvoeding. De eerste portie is 3,5 oz. en elke extra ounce bevat 50 calorieën minder.

Dit is een hartig recept en het wordt aanbevolen voor ouders om dit aan hun baby’s te serveren. De reden hiervoor is dat het rijk is aan vitamine A en C en het bevat ook 20% eiwitten.

Als u op zoek bent naar een gezonde drank om aan uw baby’s te serveren, dan is dat het sap van Tomaten.

Tomatensap wordt beschouwd als een gezondheidsdrank en het bevat alle vitamine C die we nodig hebben.

Men gelooft dat men na de nachtrust volledig moet uitrusten; de reden hiervoor is dat men overdag beter zal ademen en verteren en ’s nachts minder zal slapen.

Naast de bovengenoemde recept, zoete aardappel draagt ook en uitstekende voedzame aan de voeding van onze baby’s. Het suikergehalte van zoete aardappel is vrij laag en bevat kalium, ijzer en fosfor.

Aanbevolen artikelen