Klankschalen meditatie

Wanneer de woorden klankschalen meditatie samenkomen, weet je dat je in goede handen bent. De technieken om met de schalen te mediteren zijn zo eenvoudig dat je ze in een handleiding voor beginners zou kunnen zetten. Maar als we het hebben over het volgen van deze technieken, dan menen we dat ook. Het is niet moeilijk cd’s te vinden met de perfecte kom-methode voor jouw specifieke bevrijding van stress of spanning. Maar als je naar muziek luistert, krijg je toegang tot een rijk van bewustzijn dat bijna niet te bevatten is.

Je luistert niet naar geluiden; je voelt niets; en wat nog belangrijker is, je analyseert niet waarom deze functies niet plaatsvinden op je werk in plaats van rond te rennen als een postduif met een pijl in zijn oog. In plaats daarvan zul je de geluiden van de natuur zelf horen – een reinigende ademhaling die in wezen een stille communicatie is van ons allemaal naar al diegenen in nood: We willen ons werk, maar we willen ook meer tijd doorbrengen met onze vrienden en familie, wat betekent dat we niet de hele dag naar muziek kunnen luisteren, toch? Hoeveel nadruk we ook leggen op verandering van carrière, persoonlijke groei of dienstverlenende projecten, soms voelt het gewoon niet goed op het werk. We willen dat dingen effectiever worden gedaan, maar ook minder stressvol dan ooit tevoren.

Deze eisen maken meditatie een noodzaak voor veel werkende professionals die waarde hechten aan persoonlijke voldoening boven alles – maar niet iedereen weet hoe het goed te gebruiken. Hoe Mediteren met de Klankschalen – Een Oude

Meditatie met de Klankschaal

In een staat van aandacht, bevind je je in het huidige moment. Je bent te allen tijde aanwezig, maar je kijkt niet per se naar wat er op dit moment gebeurt. Je ademt actief in en uit, zonder aan iets anders te denken. Je vormt je waarnemingen opnieuw, analyseert wat er gebeurt en bekijkt de dingen vanuit een ander perspectief. Je bent niet gefocust op gebeurtenissen uit het verleden of de toekomst, of zelfs op het huidige moment zelf:

  1. Open je ogen.
  2. Haal diep adem
  3. Laat alle spanning of stress los die zich op dat moment in je lichaam bevindt.
  4. Voel je lichaam zoals het is – niet zoals het zou moeten zijn.
  5. Herhaal dit 5 keer in voorwaartse richting, en ook in achterwaartse richting.

Ontspan en vind je ritme

Wanneer je in een staat van ontspanning bent, ben je in een constante staat van flow, wat betekent dat je gedachten niet op hol slaan met je ideeën. Je stemt de buitenwereld af, en in plaats daarvan ervaar je de ongelooflijke rust en stilte die voortkomen uit de wetenschap dat je met niets wegloopt. Je denkt ook niet aan wat je in de toekomst kan opbreken, dat je misschien je werk moet onderbreken of de stad uit moet als er iets onverwachts en catastrofaals gebeurt.

Het enige wat u wilt doen is diep ademhalen en ontspannen, maar u wilt niets anders doen omdat niets doen nog moeilijker te verdragen zou zijn dan alles. Dus, in plaats van de hele dag rond te rennen, of zelfs de hele nacht, om te proberen alles op te lossen wat er gaande is in je leven, chill en laat jezelf in het moment zijn.

Adem er doorheen

Als je in een staat van meditatie bent, ben je niet alleen ontspannen, maar ook in een staat van adembeheersing. U ademt in door uw neus, ademt uit door uw mond, en u ziet en hoort alles in een enkele ononderbroken stroom. Het is niet uw normale ademhaling die u misschien ervaart, het is wat wij “normale ademhaling” noemen.

Wanneer je in een staat van meditatieve focus bent, ben je niet bang om feedback te vragen. Je wilt gewoon alles wat er in je leven gebeurt vanuit één perspectief kunnen zien en horen. Je wilt geen negativiteit horen van wie dan ook, en daarom hoor je liever wat ze zeggen dan welk ander soort feedback dan ook. Als je feedback krijgt over je prestaties, probeer het dan te zien als een teken dat alles goed komt in de toekomst. Als je feedback hoort over iets dat in het heden gebeurt, probeer het dan te zien als een kans om ervan te leren, zodat je in de toekomst beter kunt zijn.

Conclusie.

In één woord, meditatie met de klankschalen heeft alles in zich om een effectieve manier te bieden om de geest te focussen, de concentratie te verbeteren, en de deur te openen naar een staat van vredigheid, empathie, en inzicht. Met een enkel woord kun je de effecten van meditatie aan anderen beschrijven – en zij zullen het waarschijnlijk ook nuttig vinden in hun eigen werk. Dus, ga er op uit en beoefen vandaag nog meditatie, en je zult zien wat er gebeurt.

Aanbevolen artikelen